Paulus en Geesje treden in deze aflevering in het huwelijk maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Paulus veroorzaakt een klein brandje als hij gaat koffiezetten tijdens het strijken van zijn nette broek. Hij blijkt ook van alles vergeten te zijn, waaronder de bruidstaart maar de andere Oebelaars helpen mee. Geesje bedenkt dat de pater op het station wacht om te worden opgehaald. Billy en Mark, één van de koorleden, gaan hem zoeken.
Engelbracht Krullemuller (zie ook deel 17 en deel 21) treedt op als ambtenaar van de Burgelijke Stand omdat Augustus nog altijd op de Paaseilanden zit. Dat loopt bijna op ruzie uit als hij Paulus wijst op de huwelijkse verplichtingen. Zwaantje Trom heeft toegezegd orgel te spelen tijdens de huwelijksplechtigheden. Ze krijgt tot haar schrik te horen dat er iets moderners dan de Bruiloftsmars van haar verwacht wordt.
Na het officiële gedeelte gaat iedereen naar Concertgebouw in Den Haag waar het bruidspaar een serenade krijgt en Paulus het Residentieorkest mag dirigeren. Als Geesje en Paulus op huwelijksreis zijn blijkt dat er maar liefst vier bruidstaarten zijn afgeleverd omdat zowel Koen, Billy, Engelbracht als de kinderen een taart hebben besteld. De uitzending wordt besloten met het droevige lied "Dag Oebele" – is Oebele nu over en uit?
Uitzending
KRO - 15 mei 1971 - Nederland 1 - 16.50-17.30 uur
Tekst
Harrie Geelen
Tekstbijdragen
Bram van Erkel
Arrangementen en muzikale leiding
Joop Stokkermans
Reg Tilsey
Camera
Ad Braamhorst
Montage
Ruud van der Kley
Decorontwerp
Els Salomons
Samenstelling en regie
Bram van Erkel
Producent
René Sleven
Orkestleden
Joop Stokkermans - vleugel
Gildo del Mistro - slagwerk
Jaap Leben - trompet
Eddie Engels - trompet
Louis Färber - trombone
Hans de Ruyter - trombone
Peter Nieuwerf - gitaar
Piet Baan - basgitaar
Joop Cantor - cello
Harry Mooten - accordeon
Theo Paternotte - viool
Gerard Meijer - viool
Simon Puper - viool
Cor Speets - viool
Henny Kluvers - fluit
Joost Tromp - fluit
Guus Hautvast - hobo
Rolverdeling
Koen de Graaf - Willem Nijholt
Aagje Ritsema - Wieteke van Dort
Billy Biggelaar - Rob de Nijs
Postbode Paulus Post - Ab Hofstee
Geesje Zoet - Marjan Berk
Kinderen van Oebele - Oorverdovend Omroepkoor onder leiding van Henk van der Velde, Balletbuitelaars onder leiding van Olga Dzialiner
Gastrollen
Zwaantje Trom - Riet Wieland Los
Engelbracht Krullemuller - Wim van den Brink
Pater - Willem Nijholt
Gastoptredens
Residentieorkest onder leiding van Willem van Otterloo
Trompetist Koos Ligtenberg
Nijmeegse PTT Harmonie onder leiding van de heer de Blok
Prijswinnaar rijmwedstrijd
Jan van Heumen, Herpen
Welkom in Oebele
Koor
Jak jak jakkes
Rob de Nijs, Koor
Da's een keer, maar daarna nooit meer
Ab Hofstee, Wieteke van Dort, Willem Nijholt, Rob de Nijs, Koor
Ik laat je m'n vrienden zien
Ab Hofstee, Koor
Pop voor de pater
Willem Nijholt, Rob de Nijs, Koor
Dag Oebele
Willem Nijholt, Wieteke van Dort, Rob de Nijs, Wim van den Brink, Koor (op de LP-versie is Herman Vinck in plaats van Wim van den Brink te horen)
Het complete draaiboek van deel 27, met dank aan Maarten Fransen. Het script is overgetypt voor een betere leesbaarheid, klik op de link om het draaiboek als pdf te bekijken:
Deel 27: Oebele 27
Van deze aflevering zijn drie fragmenten op film bewaard gebleven. De rijtocht in de koets van Geesje en Paulus ("Ik laat je m'n vrienden zien") en de aankomst van het bruidspaar ("Welkom bruid en bruidegom") staan op disc 2. Daarnaast is er nog een kort fragment waarin Billy en Mark de pater van het station afhalen. De bruidsfoto's in de fotogalerij hebben de nummers 65 tot en met 68.
"Pop voor de pater" staat als track 22 op cd 3 van de cd-box. "Da’s een keer, maar daarna nooit meer", "Ik laat je m’n vrienden zien", "Welkom bruid en bruidegom" en "Dag Oebele" (versie met Herman Vinck) staan als track 19, 20, 21 en 25 op cd 4 van de cd-box.
| ||