Augustus komt terug van zijn wereldreis. Koen, Aagje en enkele kinderen halen hem op van het vliegveld waar Boel Sores zojuist is vertrokken (zie deel 24). Wanneer Augustus zijn auto wil openmaken kan hij nog net op tijd wegduiken als hij merkt dat er een bom in verstopt zit. Hij weet dat dit het werk is van de boeven Rocco en Mick, die eerder Boel Sores op de hielen zaten. Zij willen de geheime regeringsdocumenten in bezit krijgen die Augustus nu heeft.
Koen bedenkt een list: Augustus moet net doen of hij gewond geraakt is en naar het ziekenhuis gaan waar Geesjes tante Hilde geneesvrouw-directrice is. Als hij van top tot teen wordt verbonden en in het gips gezet valt hij niet op tussen de andere patiënten. Augustus en de Oebelaars zitten in de wachtkamer als hij een louche figuur ziet. Om de aandacht af te leiden zegt Paulus dat hij Augustus is en wordt vervolgens onderzocht door de strenge dokter Hurkedam die zegt dat hij veel te dik is. Ondertussen wordt Augustus door tante Hilde in het gips gezet.
Terug in Oebele bezoekt Paulus een museum met Augustus, die nu in een rolstoel zit. Het lukt Rocco om Augustus in zijn busje te ontvoeren. Maar als hij niets wil vertellen over de geheime documenten komen Rocco en Mick er snel achter waarom: ze hebben Augustus niet meegenomen maar een pop die dokter Hurkedam van hem had gemaakt. Het beviel Augustus maar niets om de hele tijd stil te zitten. De geheime documenten heeft hij voor de zekerheid opgegeten...
Uitzending
KRO - 20 maart 1971 - Nederland 1 - 16.50-17.30 uur
Tekst
Harrie Geelen
Tekstbijdragen
Bram van Erkel
Arrangementen en muzikale leiding
Joop Stokkermans
Camera
Ad Braamhorst
Henk Jenner
Geluid
Rob Jongbloed
Montage
Ruud van der Kley
Decorontwerp
Els Salomons
Samenstelling en regie
Bram van Erkel
Producent
René Sleven
Orkestleden
Joop Stokkermans - vleugel
Gildo del Mistro - slagwerk
Jaap Leben - trompet
H. Nijhoff - trompet
Louis Färber - trombone
Peter Nieuwerf - gitaar
Piet Baan - basgitaar
Joop Cantor - cello
Paul Geugjes - viool
Gerard Meijer - viool
Cor Speets - viool
H. Bosch - viool
W. van Dijk - fluit
Henk Westrus - accordeon
C. MacKenzie - hoorn
Jan Zwagerman - hoorn
Guus Hautvast - hobo
Rolverdeling
Koen de Graaf - Willem Nijholt
Aagje Ritsema - Wieteke van Dort
Augustus Rozegeur - Herman Vinck
Postbode Paulus Post - Ab Hofstee
Geesje Zoet - Marjan Berk
Billy Biggelaar - Rob de Nijs
Kinderen van Oebele - Oorverdovend Omroepkoor onder leiding van Henk van der Velde, Balletbuitelaars onder leiding van Olga Dzialiner, kinderen van het instituut voor doven uit St. Michielsgestel onder leiding van Jos Zeegers en Berry Roestenburg
Gastrollen
Dr. Aleid Hurkeman - Loes Vos
Rocco - Hammy de Beukelaer
Mick - Tjerk Rademaker
Tante Hilde - Rie Berijersbergen
Jan Jurg de chirurg - Dick Stapel
Prijswinnaar rijmwedstrijd
Monique van den Boogert, Schiedam
Welkom in Oebele
Koor
Zalig kan het wezen in een ziekenhuis
Wieteke van Dort, Willem Nijholt, Ab Hofstee, Marjan Berk, Rob de Nijs, Koor
'k Zou graag verpleegster zijn
Koor (Erna Beenakker, Wilma de Roos, Ria Suyderhoud)
Verknoeid
Loes Vos, Koor
Jan Jurg de chirurg
Willem Nijholt
Het complete draaiboek van deel 25, met dank aan Maarten Fransen. Het script is overgetypt voor een betere leesbaarheid, klik op de link om het draaiboek als pdf te bekijken:
Deel 25: Oebele 25
Oebele deel 25 | Haarlem, 30 december 2012 | |
Enkele scènes in en om het ziekenhuis zijn bewaard gebleven, waaronder de liedjes "’k Zou graag verpleegster zijn", "Verknoeid" en "Jan Jurg de chirurg", die op disc 2 staan. Twee korte scènes die gefilmd werden op Rotterdam Airport en de op de Grote Markt in Haarlem zijn ook bewaard gebleven. Van deze aflevering staan drie foto’s in de fotogalerij, nummer 59, 60 en 61.
"Zalig kan het wezen in een ziekenhuis", "Verknoeid" en "Jan Jurg de chirurg" staan als track 17, 18 en 19 op cd 3 van de cd-box.
| ||