WELKOM IN OEBELE
NIEUWS
Delpher online krantenarchief
De Koninklijke Bibliotheek heeft sinds 2013 een groot aantal kranten uit de periode 1618 tot 1995 gedigitaliseerd en doorzoekbaar gemaakt op de website Delpher. Op 20 april zijn de archieven van het Algemeen Dagblad en Tubantia toegevoegd. Net als in andere kranten zijn er tal van artikelen over Oebele terug te vinden, zoals Oebele is volwassen kinderwerk uit het Algemeen Dagblad van 3 mei 1969 en Oebele verheugt zich in enorme populariteit uit Tubantia van 28 november 1970.
Kijk voor een overzicht van meer dan 70 grote en kleine artikelen over Oebele op Krantenartikelen.
 
 
Imme Dros en Harrie Geelen opgenomen in het Gulden Boek van Hilversum
Op 4 maart, de 596e verjaardag van de stad Hilversum, zijn Imme Dros en Harrie Geelen tijdens de feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal van het raadhuis opgenomen in het Gulden Boek. Sinds 1953 worden hier de namen van inwoners van Hilversum opgenomen die zich "op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt".

Naast een toespraak door burgemeester Pieter Broertjes kwamen Imme Dros en Harrie Geelen ook zelf aan het woord. Harrie Geelen las een passage voor uit de Ilias van Homeros in een vertaling van Imme Dros. Hij heeft het complete boek voorgelezen voor een luisterboek met een totale speelduur van bijna 19 uur. Ook Imme Dros koos voor de Griekse mythologie, zij las het door haarzelf bewerkte verhaal voor van 'Orfeus in de onderwereld' uit Griekse mythen en werd daarbij muzikaal begeleid door het Dudokkwartet.

Lees een uitgebreid verslag op de website van De Gooi- en Eemlander.

Klik op onderstaande foto's voor een vergroting. Op de laatste foto is te zien dat Oebele ook genoemd wordt als één van de verdiensten van Harrie Geelen. Foto's: Gé Nielissen.

 

Cd-box nog leverbaar
Regelmatig wordt de vraag gesteld of de cd-box Oebele - 100 liedjes uit de populaire jeugdserie van toen nog te koop is. Het antwoord is ja, er is nog een kleine voorraad. Als deze uitverkocht is zal de bestelpagina op deze site verdwijnen, tot die tijd is de cd-box leverbaar.

Cd-box bestellen? Kijk op de bestelpagina.

Op woensdagmiddag 18 mei 2011 werd in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de dvd-box gepresenteerd van Oebele, een kinderserie die na meer dan 40 jaar na de laatste uitzending nog altijd niet is vergeten. Het was één van de eerste programma’s waar kinderen zelf bij betrokken werden. Op 9 november 2014 volgde een cd-box met 100 liedjes die tijdens de Oebele-Hamelen fandag ten doop werd gehouden.

Deze website houdt de herinnering aan Oebele levend, want… Oebele is hupsakee! De site is nog lang niet klaar, kom dus nog eens terug.

REGISTER |
SONGTEKSTEN |
MEDIA |
FORUM
INFORMATIE |
AFLEVERINGEN |
OEBELE |
© 2018-2020
contact
colofon
veelgestelde vragen
disclaimer