HET GROOT OOGVERBLINDED OEBELE OMNIBOEK NUMMER ÉÉN - HOERA

Tijdens de Kinderboekenweek, in het najaar van 1970, verscheen bij uitgever Van Holkema & Warendorf uit Bussum 'Het groot oogverblindend Oebele omniboek nummer één - hoera', met verhalen, songteksten, gedichten, foto's, collages en illustraties van en over Oebele. De teksten en de illustraties zijn uiteraard van Harrie Geelen, met bijdragen van zijn echtgenote Imme Dros, die de teksten voor de animatiefilmpjes altijd schreef, en Bram van Erkel. Hoewel de titel anders doet vermoeden zijn er geen andere delen verschenen.
Als bijlage zat een poster van het graafschap Oebele bij het boek. Op de kaart staan onder meer de Brammerdamse Straatweg, 't Stokkermanssingeltje, het Zelfklevend Plakplaatjesplantsoen, de Cocktailprikkersteeg en het tehuis voor Oebeler meisjes zonder t.v. aangegeven.
Deel 19 stond in teken van de totstandkoming van het boek als de Oebelaars bezoek krijgen van een uitgever en een schrijver.

Tijdens de Oebele-reŁnie op 12 januari 2011 hebben alle aanwezigen een exemplaar van het Oebeleboek gesigneerd, waaronder Willem Nijholt, Wieteke van Dort, Herman Vinck, Marjan Berk, Margreet Heemskerk, Joop Stokkermans, Harrie Geelen, Imme Dros, Olga Dzialiner, Bram van Erkel en de leden van kinderkoor Henk van der Velde.

BLADMUZIEK

Van zowel de begin- als de eindtune is in 1969 bladmuziek uitgegeven door uitgeverij Binah Music in Hilversum. Beide uitgaven bestaan uit vier pagina's. "Welkom in Oebele", de begintune, is gecomponeerd en bewerkt door Joop Stokkermans met tekst van Harrie Geelen. Op de titelpagina is het woordje 'in' uit de titel vervangen door 'te'. De eindtune, "Oebele is hupsakee", is ook gecomponeerd en bewerkt door Joop Stokkermans met tekst van Bram van Erkel.

De uitgaven hebben enige tijd online gestaan op de websites Muziekschatten en Het Geheugen van Nederland maar zijn om onbekende reden offline gezet. 

Publicatiedatum: 18 oktober 2018
Laatste aanvulling: 18 oktober 2018
Terug naar Media
REGISTER |
SONGTEKSTEN |
MEDIA
INFORMATIE |
AFLEVERINGEN |
OEBELE |
© 2018-2024
contact
colofon
veelgestelde vragen
disclaimer